Uz učešće lokalnih umjetnika, bez estradnih zvjezda i ove godine tradicija se nastavlja. Održaće se 20. po redu manifestacija “Zvorničko kulturno ljeto”.  

Koncerti na obali Drine će izostati, ali građane očekuje niz drugih kulturnih i zabavnih sadržaja, rekla je Dragana Milošević, šef kabineta gradonačelnika Zvornika.  

“Razlog zašto ove godine nema velikih koncerata na gradskoj plaži je pandemija u kojoj se još uvjek nalazimo. Imajući u vidu da je Grad jedan od organizatora zajedno sa Turističkom organizacijom i Domom omladine, čelni ljudi su smatrali da ne bi trebali rizikovati jer u takvim uslovima ne bi bili u mogućnosti održati distance”, istakla je Milošević.  

Ovogodišnje 20. po redu zvorničko ljeto biće otvoreno koncertom zvorničanke Aleksandre Lizdek i pozorišnom predstavom “Plastika”. KUD Sveti Sava održaće mini concert, a slikarska radionica “Paleta” i ove godine će najaviti početak manifestacije u prijepodnevnim satima. Biće otvoren ljetnji bazar na šetalištu u centru grada, koji će se održavati svaki dan od 14 do 21h.  

Za 3. Avgust, na mostu kralja Aleksandra I Karađorđevića biće upriličen susret dva čelna čovjeka Malog Zvornika i Zvornika. Tog dana ljetni bazar će se preseliti na stari most. 

Zvornik će ugostiti i delegaciju grčkog grada Drama kako bi uspostavili bratske veze dva grada. Na Đurđev gradu biće upriličena izložba 56 metara platna, a na platou ispred Kasine izložba zvorničkih razglednica u organizaciji Centra za istraživanje i očuvanje kulturno- istorijske baštine dr Đorđe Lazarević. Nakon toga na betonskom šetalištu kod “Sokolskog doma” održaće se rok concert lokalnih grupa Lavirint i For o clock.  

Predstava Sex bomb planirana je u srijedu 4. avgusta. Istog dana, najmlađe sugrađane zabavljaće Peđolino i Tode Nikoletić u Kabaretić šou na platou ispred muzičke škole. Potom će na betonskom igralištu ispred “Sokolskog doma” biti otvoren bioskop na otvorenom koji će trajati tri dana.  

Na platou ispred muzičke škole učenici i profesori održaće koncert 5.avgusta.  

U petak 6.avgusta u Domu omladine guslari će održati svoj concert. U dječijem parku sa najmlađim mališanima biće organizovano upoznavanje sa vitezovima koji će sutradan u subotu na gradskoj plaži napraviti viteško selo i cijeli dan viteškimn vještinama zabavljati mališane.  

Subota, 7. avgust već tradicionalno pripada “Drinskoj regati” čiji je start zakazan za 10h sa gradske plaže odnosno novog gradskog keja.  

U nedelju 8.avgusta  je slava grada, Sveta Petka Trnova. Od ranih jutarnjih sati za Zvorničane  i njihove goste biće organizovano niz događaja. Karavan i kotlić na Drini, sveta liturgija, lomljenje slavskog kolača i muzičko poetski kabare “Da, to su bili dani”.  

Tradicionalna manifestacija “Zvorničko ljeto” trajaće od 2. do 8. avgusta.