Koliko je zapravo 14. decembar značajan za grad Gradišku dovoljno govori podatak da su rukometaši Kozare nakon 40 godina po prvi put trenirali na domaćem parketu.


Nije pretjerano reći da je ovo možda i jedan od najznačajnijih datuma u gradiškoj istorji, a za sportiste iz ovog grada ova najteža 2020. godina ipak će završiti sa najljepšom mogućom viješću. Nema više putovanja u Srbac, Kozarsku Dubicu, Aleksandrovac, Čelinac, Banjaluku i druga mjesta, od sada će gradiški sportisti svoje domaće utakmice igrati u jednom od najljepših sportskih objekata u Republici Srpskoj i BiH ”ARENI GRADIŠKA”.

Sreću, osmijeh i radost svih sportista koji će po prvi put trenirati i igrati domaće utakmice u gradu na Savi teško je opisati. Ovo će svakako biti još jedan veliki iskorak za sve, ali i prilika da itekako uspješni sportisti iz Gradiške u buduće prave još bolje i značajnije rezutate.

Prostorije velike i male sale, te sale za borilačke sportove koristiće ukupno 17 klubova, šest borilačkih vještina, pet košarkaških, tri odbojkaška, dva malofudbalska i jedan rukometni klub. Arena će svakako biti mjesto koje će ugostiti brojne klubove iz inostranstva, gdje se otvara velika mogućnost za prekograničnu saradnju u oblasti dvoranskih sportova.

Ostaje nam još samo da se trenutna situacija sa pandemijom ‘smiri’ i da se ponovo čuje huk ”Žabara” sa tribina…