ZVORNIK

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa registrovano je jedno krivično djelo u Osmacima te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Ceru. U istom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, u Vlasenici i Bratuncu.

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ nije bilo poroda u protekla 24 časa.

U Zvorniku je jutros sunčano i toplo sa temperaturom od 27 stepeni. I tokom ostatka dana očekuje se sunčano, veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost, a najviša dnevna temperatura lokalno će biti i do 38 stepeni Celzijusovih.

Jutros se vozi po suvim putevima, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča zbog izgradnje kružne raskrsnice.  

Vozačima se savjetuju da zbog tropskih vrućina, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, te da prave češće pauze.

 

GRADIŠKA

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. 

Pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška nisu imali intervencija. 

U službi Hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja u protekla 24 časa pregledano je 30 pacijenata. Dežurni su bili doktori  Zlatko Кotaraš i Danijela Кocka.

Na Odjelu porodilišta gradiške Bolnice rođena je djevojčica.

Za danas nema najavljenih radova na elektrodistributivnoj mreži.

Na graničnom prelazu u Gradišci su prisutne gužve unazad nekoliko dana, a zadržavanja na ulaz u Hrvatsku su oko 20minuta.

KALESIJA 

 Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. 

Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 39 pregleda.

U porodilištu UKC-a u Tuzli rođeno je šest beba, pet djevojčica i jedan dječak.

 Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja

 Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. 

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

TREBINJE

U Trebinju je jutros izmjereno 24 stepena, vlažnost vazduha je 56 procenta, vazdušni pritisak 986 milibara, duva sjeverni vjetar do 1 m/s.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju obavljeno je 38 pregleda u ambulanti i 11 na terenu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24 sata imali su jednu intervenciju.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su jedno krivično djelo u Trebinju i jednu saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom u Nevesinju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.