ZVORNIK

Zvornik će u subotu biti domaćin  16  „Vidovdanskog sabora“, kada će se okupiti i svoje znanje i umjeće pokazati folkoraši iz regiona.  Organizator ove tradicionalne manifestacije je KUD „ Sveti Sava“ iz Zvornika. U 18h će svi učesnici prošetati od zgrade Gradske uprave do centralnog spomen obilježja gde će biti održan parastos i polaganje cvijeća.Sabor folklornih umjetnika počinje u subotu u 19 časova  na platou ispred objekta Narodne biblioteke.  

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa registrovano je jedno krivično djelo u Osmacima te tri narušavanja javnog reda i mira, u Bratuncu, Šekovićima i Osmacima. Dogodile su se i tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, u Pilici, naselju Fagum kod Zvornika i Zelenom Jadru.

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“u protekla 24 časa obavljena su četiri poroda. Zvornik je postao bogatiji za četiri djevojčice.

U ugostiteljskom objektu u mjestu Caparde,opština Osmaci, došlo je do eksplozije plina, što je izazvalo požar u unutrašnjosti objekta. Požar je lokalizovan od strane profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Na regionalnom putu Milići – Zeleni Jadar, u mjestu Mišići, na vozilo u pokretu „ Golf”, uslijed jakog vjetra, palo je drvo koje je oštetilo vozilo. Policijski službenici PS Milići su izvršili uviđaj te nastavljaju rad na utvrđivanju odgovornosti za navedenu saobraćajnu nezgodu, nakon čega će nadležnom sudu protiv odgovornog lica podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na graničnim prelazima u Karakaju i Šepku čekanja su i jutros do 15 minuta. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

TREBINJE

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljena su 34 pregleda u  ambulanti i 9 na terenu. U trebinjskom porodilištu u rođena je jedna djevojčica.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24  sata imali su jednu intervenciju.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira u Nevesinju i Trebinju. Evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda u Trebinju sa materijalnom štretom. Evidentiran je i jedan požar u Ljubinju.

U Trebinju je jutros izmjereno 25 stepeni, vlažnost vazduha je 53  procenta, vazdušni pritisak 987 milibara, duva sjeverni vjetar do 2 m/s.

Na graničnim prelazima ka Crnoj Gori i Hrvatskoj bez većih gužvi.

VELIKA KLADUŠA

Za pomoć Hitnoj službi DZ Velika Kladuša javilo se 55 pacijenata, 2 pacijenta upućena su na dalje liječenje u KB Bihać.

Dvije saobraćajne nezgode, jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježene su u protekla 24h u Velikoj Kladuši.

Iz Porodilišta KB Bihać saznajemo da je u protekla 24h rođena jedna beba, jedna djevojčica.

Na GP VK Maljevac trenutno prometno na ulazu u BiH, u funkciji dvije ulazne trake, čekanja do 1h.

KALESIJA

U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Na području općine Kalesije počinjeno je i jedno krivično djelo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 40 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, sedam dječaka i četiri djevojčice.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

GRADIŠKA

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa, počinjena su tri krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška imali su intervenciju sinoć u 21 čas i 54 minuta u Čatrnji gdje je gorjelo nisko rastinje.

Na Odjelu porodilišta gradiške Bolnice rođene su dvije djevojčice.

Isporuka vode je redovna, odvoz smeća odvija prema rasporedu.

Zbog radova danas će dolazitio do kraćih prekida u isporuci električne energije na trafostanicama Lipovača 6 Glogovi, Vezulić Polje i Grbavci Luke 2.

Na graničnom prelazu Gradiška se povećavaju gužve kako se bliži vikend. Zadržavanje na graničnom prelazu je oko 20 minuta, kako na ulaznim terminalima tako i na izlazu.