TREBINJE

U Trebinju su jutros izmjerena 23 stepena, vlažnost vazduha je 75  procenata, vazdušni pritisak 982 milibara, duva sjevero – zapadni vjetar brzinom od  1 m/s.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 46 pregleda u  ambulanti i 11 na terenu.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u Trebinju.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema zadržavanja.

ZVORNIK

U protekla 24 časa registrovano je jedno krivično djelo u Srebrenici, četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri u Vlasenici, a jedno u Bratuncu.

Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dvije u Vlasenici, u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede, te Drinjači, u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

U istom periodu, tri lica su lišena slobode do otrežnjenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih dva u Vlssenici, a jedno u Zvorniku.

Pripadnici Službe Vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su mirnu noć.

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ obavljena su tri poroda u protekla 24 časa. Rođena su tri dječaka.

Jutros u Zvorniku sunčano vrijeme sa temperaturom od 25 stepena. Tokom dana će biti takođe sunčano i veoma toplo uz najvišu temperaturu vazduha do 38 stepeni Celzijusovih.

Na većini puteva saobraćaj se jutros odvija redovno. Vozačima savjetujemo da zbog visoke temperature izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana. Na graničnim prelazima u Karakaju i Šepku čekanja su od 15 do 20 minuta.

GRADIŠKA

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je jedno krivično djelo “lažno prijavljivanje” i dvije saobraćajne nezgode.


U Gradišci je za vikend održan sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius”.

Profesionalna vatrogasna jednica Gradiška je tokom vikenda imala dvije intervencije.
Na graničnom prelazu u Gradišci primjetna je veća gužva na ulazu u BiH nakon popuštanja mjera od strane institucija BiH. 

VELIKA KLADUŠA

Danas je i zvanično stiglo ljeto. Na sjevernoj hemisferi ljeto je počelo jutros u 5.32 sati, a u isto vrijeme na južnoj hemisferi počela je zima. Temperatura u Velikoj Kladuši izmjerene u 8h iznosila je 21 stepen

74 pacijenta su se javila u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, a jedan pacijent je upućen na dalje liječenje.

Policijski službenici Velike Kladuše su imali mirnu noć, bez intervencija.

Iz porodilišta Kantonalne bolnice Bihać saznajemo da su u protekla 24 sata rođena 3 dječaka.

Na GP Maljevac zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

KALESIJA

U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene dvije osobe. U dva slučaja narušen je javni red i mir.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 102 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde),gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.