Donosimo vam servisne informacije za 24.06.2021. godine iz pet gradova na granici BiH. Pored visokih temperatura, sve su učestalije gužve na graničnim prelazima obzirom da su krenuli godišnji odmori.

Gradiška

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa, počinjeno je jedno krivično djelo. Na Odjelu porodilišta gradiške Bolnice rođena je jedna djevojčica.

Zbog radova danas će dolazitio do kraćih prekida u isporuci električne energije na 20 КV dalekovodu Кamenolom i trafostanicama:Resanovci, Tendžerići 1, Donji Podgradci 2, Mirkovići i Seferovci 2.

Na graničnom prelazu u Gradišci zadržavanja su sve duža kako se bliži vikend. Na prelazak granice čeka se u prosjeku 20 min.

Juče je bio veliki dan za kulturu grada Gradiška. U Kulturnom centru Gradiška su izložene fotografije Milića Stankovića, poznatijeg kao Milić od Mačve i jednog od najpoznatijih slikara s ovog područja. Ceremoniji otvaranja izložbe je prisustvovao najviši vrh države Srbije, a izložbu je otvorila potpredsjednica Vlade Srbije Maja Gojković.

Zvornik

Jutros u Zvorniku sunčano vrijeme sa temperaturom od 28 stepena. Danas se očekuje vrhunac  toplotnog talasa i temperatura do 40 stepeni Celzijusovih.

Na graničnim prelazima u Karakaju i Šepku čekanja su i jutros do 15 minuta. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa registrovana su dva krivična djela, u Jasenici i Bratuncu, te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Bratuncu. Dogodila se i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u Novom Selu.

Kalesija

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 39 pregleda.

U porodilištu UKC-a u Tuzli rođeno je šest beba, pet djevojčica i jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Velika Kladuša

Temperatura u 8h u Velikoj Kladuši iznosila je 25 stepeni od maksimalnih 37 za danas. Na snazi je crveno upozorenje. UV index vrlo visok (iznad 10).

U protekla 24h u Hitnu pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša, obratilo se 66 pacijenata. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać, nije bilo.

U protekla 24h na području VK zabilježene su 2 saobraćajne nezgode, 2 krivična djela i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Iz porodilišta KB Bihać saznajemo da je u protekla 24h rođena jedna beba, jedna djevojčica.

Na GP Velika Kladuša/Maljevac prometno na izlazu iz BiH. 

Trebinje

U Trebinju su jutros izmjerena 26 stepena, vlažnost vazduha je 51  procenata, vazdušni pritisak 987 milibara, duva sjevero – zapadni vjetar do 3 m/s.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljena su 34 pregleda u  ambulanti i 9 na terenu.
U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa niije bilo poroda.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24  sata imali su jednu intervenciju.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Na granicnim prelazima Ivanica, Klobuk i Zupci jutros nema dužih zadržavanja.