Servisne informacije iz pet gradova BiH čitajte na jednom mjestu, gdje vam u narednom periodu donosimo detaljan izvještaj iz Velike Kladuše, Kalesije, Gradiške, Zvornika i Trebinja. Saznajte informacije o stanju na graničnim prelazima, putevima, događajima i drugih servisnim informacijama u pet pomenutih gradova.

Na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a TK-a. 

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Velika Kladuša

U protekla 24 h Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 31 pacijenta, 2 pacijenta upućena su na dalje lijecenje u KB Bihać.

U protekla 24h na području Općine Velika Kladuša nije bilo zabilježenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda, saznajemo iz MUP-a USK.

Prema informacijama iz Porodilišta KB Bihać u protekla 24h rođene su dvije bebe, dva dječaka.

Na GP Velika Kladuša/Maljevac trenutno nema zadržavanja na ulazu i izlazu iz BiH. U gradu umjereno prometno.

Trebinje

U Trebinju je jutros izmjereno 16 stepeni, vlažnost vazduha je 73 procenata, vazdušni pritisak 985 milibara, duva sjevern vjetar brzinom do 1 m/s.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 22 pregleda u ambulanti i 10 na terenu.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa nije bilo poroda.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira u Trebinju i jednu saobraćajnu nezgodu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24 sata imali su jednu  intervenciju.

Gradiška

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa zabilježena su dva krivična djela. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Iz Elektrodistribucije Gradiška obavještavaju potrošače da će danas doći do kraćih zastoja u isporuci električne energije na trafostanicama Hiseta 1, Lipovača 4, Brestovčina 3 i Jablanica Rebrovac.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Кozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnom prelazu postoji zastoj u kamionskom saobraćaju, gdje se na prelaz granice čeka i dva časa, dok se putnički saobraćaj odvija normalno uz blage zastoje.

Zvornik

U porodilištu zvorničke Bolnice u prethodna 24 časa obavljen je jedan porod. Rođen je dječak. Radio Osvit roditeljima čestita, a najmlađem dječaku naše regije želi brzo i uspješno prilagođavanje na novi svijet.

U protekla 24 časa registrovana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, u Bratuncu i Diviču. Nije bilo krivičnih djela i saobraćajanih nezgoda.