Gradiška

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa, počinjeno je jedno krivično djelo. Dogodila su se četiri saobraćajne nezgode.

Iz gradiškog Vodovoda poručuju da će na području Nove Topole doći do zastoja u isporuci vode u periodu od 09 do 13h.

Na graničnom prelazu u Gradišci nema većih zadržavanja ali se gužve očekuju za vikend, pogotovo kod ulazaka u Bosnu i Hercegovinu jer kreće sezona godišnjih odmora.

Kalesija

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

U porodilištu UKC-a u Tuzli rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Velika Kladuša

40 pacijenata obratilo se za pomoć u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

Iz MUP-a USK saznajemo da su u protekla 24h na području Velike Kladuše zabilježene dvije saobraćajne nezgode. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Iz Porodilišta KB Bihać saznajemo da su u protekla 24h rođene 2 bebe i to 2 dječaka.

Na GP Velika Kladuša Maljevac ovog jutra nema gužvi.

Trebinje

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24  sata imali su pune ruke posla, požar kod groblja, kod Muzičke škole, intervenciju uklanjanja zmije u stambenoj zgradi i gašenje požara kod Obodine koji je nastao usljed pucanja dalekovoda.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan požar u Trebinju.

Zvornik

Na putevima se jutros saobraća po pretežno suvom kolovozu, a učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja.Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Očekuju se tokom vikenda gužve zbog vakcinacije protiv virusa korona u Srbiji. Podsjećamo da je prije tri mjeseca, više stotina građana BiH, krenulo put Beograda na vakcinaciju. Taj vikend registrovane su velike gužve. Prema dobijenim informacijama, ovog vikenda slijedi revakcinacija građana koji su prije tri mjeseca vakcinisani Astra-zenek vakcinom te su moguće gužve na graničnim prelazima Karakaj i Šepak.

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u Karakaju i Osmacima, kada je pričinjena materijalna šteta, te jedna sa povrijeđenim licima u mjestu Drum, u opštini Vlasenica. Nije bilo krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira.  

Jutros u Zvorniku sunčano vrijeme sa temperaturom od 21 stepen. Tokom dana će biti takođe sunčano uz promjenljivu oblačnost. Najviša temperatura vazduha biće od 24 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusova.