KALESIJA
U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj nije bilo povrijeđenih.
Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 96 pregleda.
U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, sedam djevojčica i jedan dječak.
Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

GRADIŠKA
Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, počinjena su dva krivična djela, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. 
Na Odjelu porodilišta gradiške Bolnice rođen je dječak.
Zbog radova danas će dolaziti do kraćih prekida u isporuci električne energije na trafostanicama Tabakovića i Grbavci Luke 2.
Turistička organizacija grada Gradiška i Кuća Lijevča i Potkozarja organizovaće “Vidovdanski sajam” domaćih proizvoda 28.juna koji će se održati na Trgu Čubrilovića u vremenu od 09 do 13 časova. Svi građani su dobro došli. 

ZVORNIK

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa registrovana su dva krivična djela, u Osmacima i Kozluku, te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Konjević Polju.
Dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u Gornjem Lokanju, u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede, te u Liplju, Konjević Polju i Bratuncu, u kojima je pričinjena materijalna šteta.
U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“  obavljena su dva poroda i rođeni su dječak i djevojčica.
Saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, a čeakanja na graničnim prelazima Karakaj i Šepak su do 15 minuta. Vozačima savjetujemo da, zbog tropskih vrućina, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, te prave češće pauze.

TREBINJE

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 40 pregleda u ambulanti i 15 na terenu. U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa nije bilo poroda..
Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u protekla 24 sata imali dvije tehničke intervencije.
Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. U jednoj je zabilježena materijalna šteta. U drugoj saobraćajnoj nezgodi zabilježene su posljedice po lice.
U Trebinju je jutros izmjereno 23 stepena, vlažnost vazduha je 58 procenta, vazdušni pritisak 986 milibara, duva sjeverni vjetar do 2 m/s.
Povećani intenzitet saobraćaja na GP Zupci, na granici sa Crnom Gorom. Zadržavanja su do 30 minuta.


VELIKA KLADUŠA

Temperatura u 8h u Velikoj Kladuši 22 stepena, od maksimalnih 35 za danas.

U protekla 24h na području Velike Kladuše zabilježene su 3 saobraćajne nezgode i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.
65 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi DZ Velika Kladuša, a 2 pacijenta upućena su na dalje liječenje u KB Bihać.
Iz Porodilišta KB Bihać saznali smo da je u protekla 24h rođena jedna beba i to jedna djevojčica . Na GP Velika Kladuša Maljevac daas je prometno na izlazu iz BIH, čekanja oko sat vremena.