U Bosni i Hercegovini preovladava sunčano i toplo vrijeme. Na graničnim prelazima se približavanjem vikenda očekuju duža zadržavanja vozila.

GRADIŠKA

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška imali su intervenciju na gašenju požara juče u 19 časova, gorijela je šupa u Dušanovu.

Na Odjelu porodilišta gradiške Bolnice rođene su dvije djevojčice.

Tokom jučerašnjeg dana odigrana je finalna utakmica kupa Gradskog fudbalskog saveza Gradiška između “Sloge DIPO” iz Gornjih Podgradaca i ekipe “13 Skojevki” iz Grbavaca, u kojem su Grbavčani pobijedili sa 3:1.

saobraćaj na magistralnom putu Gradiška-Mrakovica se odvija otežano zbog odrona na pomenutoj dionici.

ZVORNIK

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, po suvim putevima,uslovi za vožnju su povoljni, vidljivost dobra, a zastoji i obustave se mogu očekivati na putevima na kojima se izvode radovi. Zbog radova se usporeno vozi na području Vlasenice i na magistralnim putnim pravcima Karakaj-Drinjača.

U protekla 24 časa registrovana su tri krivična djela, u Srebrenici, Milićima i Bratuncu te dva narušavanja javnog reda i mira, u Srebrenici i Bratuncu, potvrđeno je u  Policijskoj upravi u Zvorniku. 

U porodilištu zvorničke Bolnice u prethodna 24 časa obavljen je jedan porod. Rođen je zdrav dječak. U zvorničkom porodilištu tokom maja mjeseca rođene su 43 bebe. Naša regija postala je bogatija za 18 dječaka i 25 djevojčica. Ovogodišnjeg maja rođeno je 11 beba više nego maja prošle godine. U prvih pet mjeseci 2021. godine rođena je 241 beba, 66 više nego u prvih pet mjeseci 2020 godine.

VELIKA KLADUŠA

Na području Velike Kladuše u protekla 24h zabilježene su dvije saobraćajne nezgode, dok krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Iz Porodilišta KB Bihać saznajemo da su u protekla 24h rođene tri bebe i to dva dječaka i jedna djevojčica.  

Na GP Velika Kladuša Maljevac u jutarnjim satima je prometno na ulazu u BiH, a kako se bliži vikend, očekujemo pojačan promet na ulazu i u ostatku dana.

AKTIVNOSTI:

Udruženje „Sutra je novi dan“ danas organizuje „Šetnju za zdravlje“, s ciljem podizanja svijesti o tome koliko je bitna prevencija karcinoma svih vrsta. Okupljanje je predviđeno u 17:00h na Trgu mladih, na platou ispred Robne kuće odakle se ide prema Starom gradu i nazad u grad.  Svi su dobrodošli da zajedno šetamo – poručuju iz Udruženja „Sutra je novi dan“.

KALESIJA

Na području Kalesije u protekla 24 sata dogodile su se dvije saobraćajne nesreće, u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

TREBINJE

U Trebinju je jutros izmjereno 15 stepeni, vlažnost vazduha je 70 procenata, vazdušni pritisak 993 milibara, duva sjeverni vjetar brzinom od 1 m/s.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u Trebinju sa materijalnom štetom.

Saobraćaj se odvija umjerenim intenzitetom, a na graničnim prelazima nema zadržavanja.