Svojom pjesmom i glasom koji podrhtava Anđela Kulić osvaja svakog slušaoca. Ova mlađana Zvorničanka koja kreće u deveti razred osnovne škole,  prvo je glasom osvojila svoje sugrađane na koncertima Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“.

Za njen glas muzički znalci su izjavili da ima takozvani jecaj koji je posebno izražen tokom pjevanja izvornih narodnih  i etno pjesma. Anđela Kulić ima iskustva i u scenskim nastupima. Pjeva često kao solista na mnogobrojnim koncertima „Izvornika“, koje ovaj hor organizuje u Zvorniku u drugim gradovima Republike Srpske, BiH i inostranstvu .

Razgovor sa Andjelom Kulić  i tizer za pjesmu sa kojom  nastupa na manifestaciji „U ritmu Evrope“ pogledajte na youtub

Svoj talenat otkrila je uz majčinu pomoć, koja takođe voli da pjeva. Svoj glas je razvijala i usavršavala kroz solo pjevanje i klavir u Osnovnoj muzičkoj školi  „Vojin Komadina“ u Zvorniku, koju je završila ove godine.  Danas  vježba tako što se, kako kaže, zatvori u svoju sobu i svaki dan vježba pjevanje po dva sata.  Kvalitet i specifičnost njenog glasa prepoznali su i članovi žirija za izbor učesnika  muzičkog takmičenja „U ritmu Evrope“. Prošla je audiciju u Zvorniku.  Izabrana je za učešsnicu  u ovoj manifestaciji, koja se po prvi put organizuje u Republici Srpskoj.

Anđela Kulić je medju 14 učesnika  ovogodišnjeg takmičenja, koje se zbog epidemije virusa korona organizuje na malo drugačiji način, u svakoj zemlji učesnici.  Anđela na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“  izvodi zahtjevnu pjesmu Кraljevine Švedske, koju su joj dodelili organizatori, procenivši da ona to može. Trenutno se takmičari predstavljaju u javnosti i medijima snimljenim tizerima, za koje gradjani mogu glasati putem mobilnog telefona.

Svoj prvi tizer za  potrebe ovog takmičenja snimila je u Zvorniku. Anđela kaže da nije imala veliku tremu na snimanju, jer su joj podršku pružili roditelji i mnogobrojni prijatelji, tako da je snimanje bilo prijatno.

U razgovoru sa Anđelom saznajemo da od muzike neće odustati, tako da joj je plan da naredne godine upiše srednju muzičku školu u Bijeljini ili susjednoj Loznici. Kasnije razmišlja da upiše muzičku akademiju.

Pjesma je njena ljubav i bez nje ne prodje ni jedan dan. Ona pjeva za svoju dušu, a njom dodiruje i duše svih koji u tom trenutku slušaju njenu pjesmu. Andjela Kulić svojim glasom može sve otpjevati, a u svakoj noti je njen specifični jecaj.

Srećno Andjela na ovom takmičenju i na svim sljedećim koje će ti život  u narednim godinama prirediti.

Razgovor sa Andjelom Kulić poslušajte u podcastu na:

Realizacija Radio Osvit

Dragana Jašić, novinar

Vlado Mićić, snimatelj i montaža