S obzirom na specifičnost same države Bosne i Hercegovine i njenog društveno-političkog uređenja, mnoge stvari se itekako razlikuju u svim regijama. S toga smo u četiri grada Velikoj Kladuši, Gradišci, Kalesiji i Trebinju analizirali i upoređivali cijene određenih proizvoda.

S tim u vezi došli smo do interesantnih podataka, koji se tiču cijena kafe u kafićima, cijena osnovnih životnih namirnica, cijena goriva i drugih proizvoda.

Tako je kafa u trebinjskim kafićima najskuplja sa cijenom i do 3.00KM, dok su Gradiška i Kalesija najjeftinije, a prosječna cijena je 1.50KM, s tim da u Gradišci ima lokala u kojima je kafa 1.00KM. U Velikoj Kladuši prosječna cijena kafe je 1.50KM. Interesantno je da su se mladi u Trebinju bunili zbog pomenutih visokih cijena, pa su za jedan trebinjski portal poručili sljedeće:

Pa, čekajte, šta smo to mi – Dubrovnik pa da, zamislite, orandžada u kojoj je sama voda i samo obris narandže košta skoro tri marke, a realna cijena sa PDV-om i dobrom zaradom je 1,50 KM.” 

Što se tiče drugih cijena u kafićima i restoranima one su manje-više iste. Član predsjedništva udruženja ugostitelja Republike Srpske HoReCa Vladan Šurlan poručuje da su ovakve cijene očekivane, obzirom da je Trebinje turistički grad.

pastedGraphic.png

Trebinje je turistički grad, pa svi gledaju da se tokom ljetnog perioda iskoristi maksimalno veliki broj turisti. Sa druge strane, blizu je i Dubrovnik, a svi znamo da Dubrovčani obavljaju sve poslove u Trebinju pogotovo kada je u pitanju popravka automobile i nabavka osnovnih potrepština”.

Za razliku od ugostiteljskih objekata u BiH, cijene goriva variraju. Nakon posljednjeg poskupljenja cijena je prešla 2 KM, na nekim mjestima je 2,10 feninga, kao u Hercegovini, na primjer. A naftnajavljuju nova poskupljenja pravdajući to skokom cijena nafte na svjetskom tržištu. 

Svi koji navraćaju u pomenuta četiri grada, prvo šta ih dočeka je parking. Dok Trebinje i Gradiška muku muče s parkingom u Velikoj Kladuši i Kalesiji nema tih problema. Parking prostora nedostaje gradu Gradišci, pa sui z Gradske uprave donijeli odluku da glavnoj Vidovdasnkoj ulici nije moguće kupiti cjelodnevnu parking kartu, što je poprilično rasteretilo sam centar ali do rješenja problema će doći izgradnjom javne garaže koja je u planu godinama. 

Slična situacija je i u Trebinju, gdje nedostaje parking mjesta u samoj sezoni ali su i cijene poprilično visoke. Tako je prosječna cijena parkinga po jednom času u Trebinju 2.00KM, dok je u Gradišci 1.00KM, a iste su cijene i u Velikoj Kladuši i Kalesiji.

Osnovne životne namirnice su poskupile u svim gradovima, a ponajviše u Velikoj Kladuši, čiji su stanovnici javno govorili o tome. Ulje je proizvod koji je poskupio u svih gradovima ali je najskuplji u Velikoj Kladuši i Kalesiji, sa cijenom od oko 3.00KM, dok je u Trebinju i gradišci jeftiniji za 0.50KM. 

Sa druge strane hljeb je najjeftiniji u Kalesiji, gdje je vekna od 1.00KM do 1.20KM, u Gradišci je 1.30KM, kao i u ostala dva grada.

Obzirom da je Gradiška poljoprivredni kraj, u ovom gradu su poljoprivredni proizvodi najjeftiniji, dok je Trebinje tradicionalno najskuplje. 

Na kraju ne treba zanemariti uticaj pandemije na cijene proizvoda, gdje je često bilo zloupotreba i gdje je pandemija bila izgovor za podizanje cijena. Ipak, potrošači mogu da se pozovu na Zakon o zaštiti potrošača i prijave sve nepravilnosti, na šta ih država često i poziva. 

Ono što je interesantno jeste da cijena potrošačke korpe za četvoročlanu porodicu u BiH iznosi oko 2.000,00KM, što je daleko više od prihoda koje njeni građani ostvaruju. Vlade pokušavaju da kompenzuju ovaj nedostatak povećanjem minimalne plate, što je samo jedan od koraka koje treba poduzeti kako bi se stvorila klima u kojoj većina može da živi normalno sa primanjima koje ima.

Projekat Priče sa granice je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).