Podcast

Učenici srpske i bošnjačke nacionalnosti, zajednički u svim aktivnostima i na takmičenjima

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka,  je primjer tolerancije, dobre saradnje roditelja, učenika i zaposlenih. U centralnoj i pet područnih škola, preko hiljadu učenika, osnovno obrazovanje stiču zajedno djeca srpske i bošnjačke nacionalnosti.  Izdvajaju se i po tome što učestvuju zajednički na svim takmičenjima, sa kojih učenici i bošnjačke i srpske nacionalnosti, donose brojna priznanja i nagrade u svoju osnovnu školu.  Sa puno ljubavi  organizuju se brojne manifestacije po kojima su poznati. Obilježava se u ovoj osnovnoj školi dječija nedelja i „Dan ružičastih majica“, govori o vršnjačkog nasilju,  organizuju radionice  kojima se podiže ekološka svest učenika, a posebno su ponosni na manifestacije  „Dani jabuke” i „Dani Desanke Maksimović”. U svemu svoj doprinos daju svojim učešćem učenici, a u organizaciju su uključeni ravnopravno nastavno osoblje i roditelji.

Poslušajte šta nam je sve o  Osnovoj školi  „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka rekla direktorica Sanja Tanacković.


Panika i strah se ne dešavaju samo nama-kako očuvati mentalno zdravlje Marina Novaković, psiholog

Priče o raznim oboljenjima kod svakog gradjana izazivaju nelagodnost. Prisutan strah je veći, kada je u pitanju bolest za koju ne znamo odakle može da dodje. Pandemija korona virusa napravila je pometnju širom sveta. Panika, neznanje, neizvesost, strah od svega i svakog, uznemirenost, nisu pojave koje se dešavaju samo nama.

Kako se odbraniti od mnoštva raznih informacija o širenju korona virusa i očuvati mentalno zdravlje razgovaramo sa načelnicom Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u Domu zdravlja Zvornik Marinom Novaković, magistrom psihologije, specijalistom medicinske psihologije, porodičnim psihoterapeutom.