Koncertom sevdaha, počela je ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 2021“.

Prije zvaničnog otvaranja manifestacije, članovi GKUD „Halisije“ Kalesija predstavili su se publici novom koreografijom „Egejska Makedonija“.

Pred brojnom publikom nastupili su Fatmir Sulejmani i Ramiza Milkunić sa gostima, uz pratnju orkestra Festivala sevdaha pod vođstvom profesora Dejana Milkunića.

Prema riječima Alije Džafića, direktora kalesijskog BKC-a, ovogodišnja manifestacija „Kalesijsko ljeto 2021“ ćebiti dosta sadržajnija i bogatija u odnosu na prethodne godine.  

„Ovogodišnja manifestacija Kalesijsko ljeto je, možemo slobodno reći, zamišljena kao drugačija i kvalitetnija od svih dosadašnjih. Argumente za to crpimo iz samog sadržaja, broja učesnika, njihovog kvaliteta, renomea, kao i dužine trajanja same manifestacije. Pored toga, direktno i indirektno smo uključili gotovo kompletnu lokalnu zajednicu u samu organizaciju. Posjetioci će ove godine moći uživati u koncertima sevdaha u tradicionalnoj i modernoj izvedbi domaćih izvođača i ujedno i regionalnih zvijezda. Moći će pogledati pozorišne predstave, družiti se sa knjigom, a posebni sadržaji planirani su za djecu u vidu pozorišne predstave i druženja sa animatorima, klaunima“, kazao je Džafić.

Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 2021“ će trajati do kraja avgusta.