Drago Gajić iz Zvornika cijeli životni vijek radio je dva posla. Novinarstvom kao sporedim, bavio se s ljubavlju, a bankar je bio iz praktičnih razloga. Razmišljajući o egzistenciji završio je Ekonomski fakultet, ali je u duši bio i zauvek ostao novinar. Gajić sam za sebe kaže – Platu za život sam zarađivao kao ekonomista, a za dodatne kolačiće radio kao novinar”. Najveći deo radnog staža je bankar. Iz banke je otišao u penziju, a “nezvanično” još uvjek, i danas radi kao novinar koji jedva čeka da sutradan vidi da li mu je tekst objavljen.

Da nije u osnovnoj školi sa drugarima pocjepao tek dobijenu člansku kartu saradnika dječjih ,, Malih novina” iz Kragujevca i da sudbina nije tako uplela svoje prste, moglo je da sve bude drugačije.

Sa Dragom Gajićem razgovorali smo na fudbalskom i košarkaškom stadionu u Zvorniku.

Njegova priča je na linku…

Zaposlio se u privredi 1975. godine, a godinu dana kasnije počeo se baviti novinarstvom kao dopisnik lista ,,Oslobođenje” i radio Sarajeva. Za ovih 45 godina u novinarstvu radio je za veliki broj medijskih kuća u regionu. Piše i danas za više medija. To je ljubav koja ga nadahnjuje. Sport mu je omiljen i zvornički sport u njemu ima svog hroničara zadnjih 30 godina. Napisao je i objavio knjigu ,,Sport u Zvorniku od 1992. do 2007. godine”. U pripremi je i druga knjiga o zvorničkom sportu i sportistima za koju se nada da će biti gotova do kraja godine.

U Gradu Zvoriku prepoznali su i cjene rad novinara Drage Gajića. Dobitnik je raznih priznanja i plaketa. Nagrađen je i plaketom za najboljeg sportskog novinara u Birču i Podrinju za 2000. godinu. Dodjeljeno mu je i  gradsko priznanje “Srebrna plaketa Stanko Nikolić” koja se dodjeljuje  povodom Dana grada Zvornika. Kako je život Dragu Gajića vodio kroz posao i novinarstvo, njegova priča je po mnogo čemu jedinstvena. Nije odustao ni od jednog posla.

Razgovor sa Dragom Gajićem poslušajte i u podcastu na sajtu pricesagranice.com.

Jelena Zekić, radio Osvit Zvornik