Dvije grupe mladića iz Gradiške zanimljivim skečevima nasmijavaju ljude i razbijaju tmurnu svakodnevnicu.

Četvorica mladića iz naselja Dubrave kod Gradiške, djeluju pod nazivom „Kahrić boys & friends“ koju čine Sven i Romano Kahrić, Branislav Halilović i Armando Halilović. Snimaju skečeve od 2016. godine. Obzirom da im je dio ekipe migrirao u inostranstvo, kako kažu trbuhom za kruhom, sa snimanjem su prekinuli, ali ih je koronavirus sve ujedinio, pa su nastavili tamo gdje su stali.

“Sa snimanjen smo počeli 2016. godine i snimali smo godinu dana, a onda smo prekinuli, jer su nam svi otišli van države da rade. Svi smo tu negdje oko 24-25 godina. Cilj nam je da nasmijavamo ljude kroz naše video klipove. Pored toga planirali smo snimiti i neke edukativne videe sa jakom porukom”, poručuje Romano Kahrić.

“Kahrić Boys i friends” su snimili nekoliko videa, od kojih je najzanimljiviji skeč “Mile se vraća kući”, koji govori o čovjeku koji se vraća iz Njemačke, nakon nekoliko mjeseci rada.

Pored ovih momaka, sjajne skečeve imaju i mladići iz Nove Topole kod Gradiške. Kod njih je, takođe, slična sudbina, gdje ih je ujedinio koronavirus. Pošpo su mahom student, svi su morali da se vrate kući, a u nedostatku konkretnih aktivnosti palo im je na pamet da bi mogli nasmijati ljude svojim skečevima, koje su ionako izvodili u društvu.

“Kako su nastupile mjere prevencije od korona virusa, dosta ljudi, pogotovo studenata se vratilo u svoje mjesto. Tako su Marko i David došli iz Srbije, pa nam je palo na pamet u ovom teškom vremenu da počnemo ozbiljnije snimati skečeve, koje čitav život snimamo i objavljujemo na društvenim mrežama, da ih sada kvalitetnije uradimo i nasmijemo ljude”, poručuje Marko Topić, jedan od članova Skečera.

Da su skečeri zaista zanimljivi pokazuje i broj pregleda na jutubu koji dosežu i do 10 hiljada. Skečevi poput vakcinacije, 5G mreže i ostale, postale su tema koja se prepričava u gradiškim kafićima.

Kažu da svako teško vrijeme iznjedri nešto vrijedno i zanimljivo. Tako je kod nas predratno stanje iznjedrilo “Nadrealiste”, čiji skečevi se i dan danas prepričavaju.

Bojan Trgić/Portal Micro mreža

Projekat Priče sa granice se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).