Zvorničanin Mirzet Mustafić  demantuje ustaljeno  mišljenje da pojedinac ne može mnogo da promjeni  i u svojim penzionerskim danima daje pun doprinos zajednici u kojoj živi.

Odlazak u penziju je za mnoge kažu stresan period u životu. Brz način života, naglo se usporava, mnogi ne znaju šta će sa viškom vremena. Mirzet Mustafić pokazuje da, i ti, penzionerski dani  mogu biti ispunjeni  različitim aktivnostima.

On piše knjige, uređuje portal Džezva, veliki je ljubitelj muzike i uređuje emisiju Vremeplov na radio stanici „ Osvit“, inicijator je različitih akcija i druženja .

Nakon njegove ovogodišnje akcije za najljepši balkon, baštu , mnogi Zvorničani sada kada se kreću,svojim uobičajenim stazama,zagledaju oko sebe, dižu pogled prema balkonima, uživaju u čarima rijeke Drine i prirode koja ih okružuje.

Njegova priča je na linku…

Mirzet Mustafić je nekadašnji advokat , koji je otišao u Ameriku i nakon sticanja penzije vratio se u svoj Zvornik. Nedugo potom na Facebook-u je pokrenuo  portal list „ Džezva“ u želji da spoji dijasporu sa Zvornikom.

Ubrzo potom, pošto je „ čovjek od akcije „  svoju ljubav prema muzici, pisanju i svemu što je lijepo pretočio je u svoje svakodnevne aktivnosti.  Pored toga  što priprema i vodi   emisiju „ Vremeplov“ , objavio je i istoimenu knjigu, a najavio je uskoro još jednu čija je priprema u toku.

Njegova emisija „ Vremepolov“ je ove godine obilježila i jubilej – početkom septembra emitovana je 200-ta emisija. U emisiji  slušaoce podsjeća na ono sto se slušalo u Zvorničkim kafićima nekada, uz razne muzičke priloge; zabavne, pop ali najčešće rock muzike.Daje paznju i značajnim datumima i dogadjajima kako iz Zvornika, tako i sa prostora bivše Jugoslavije,  ali i svijeta.

Zbog pandemije virusa korona, Mustafić nije mogao da realizuje svoju ideju njenog javnog snimanja sa svojim prijateljima i saradnicima . Nadamo se da će naredne godine ta zamisao biti realizovana i da ćemo imati prilike da uživamo u programu javnog snimanja našeg sugrađanina Mirzeta Mustafića .

Razgovor sa Mirzetom Mustafićem poslušajte i u podcastu na sajtu pricesagranice.com.