KO SMO MI

Ideja o stvaranju zajedničke platforme  web  portala pricesagranice.com, nastala je kao rezultat grupnog rada  pet  medija iz BIH: radio „Osvit“ iz Zvornika,  Feral iz Кalesije, Trend radio  iz Velike Кladuše, Web portal Direkt iz Trebinja  i internet  portal „Micro mreža“ iz Gradiške .

Zajednički internet  portal je mjesto objavljivanja, promocije i razmjene lokalnih priča, prostor pružen običnim ljudima da ispričaju svoju priču.  U obliku tekstova, radio podcasta i video materijala biće predstavljeni aktuelni i pozitivni primjeri iz ovih gradova. Novi medij, web portal pricesagranice.com  neće biti ograničen na lokalno stanovništvo, već će biti dostupan široj javnosti i raznolikoj publici.

Kroz ovaj projekat, dijeljenjem zajednički proizvedenih sadržaja, mediji će doprinijeti povećanju kritičkog razmišljanja  i proširiti  saznanja o dešavanjima u drugim sredinama, jer posjeduju snažan potencijal da pozitivno utiču pogotovo na stanovništvo u lokalnim zajednicama.

Pet gradova, pet zajednica smještenih u dva entiteta, povezuje položaj na granici i udaljenost od političkih i kulturnih centara. Mediji iz tih pet gradova pokazat će da granica nije problem, već i prednost.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Misija :   Promocija i razmjena lokalnih tema značajnih za običnog čovjeka,  prostor pružen običnim ljudima da ispričaju svoju priču u trenutnim uslovima, koje će pozitivno uticati na stanovništvo u lokalnim zajednicama i doprinijeti  demokratskim promjenama u tim sredinama.

Vizija: Dijeljenjem zajednički proizvedenih sadržaja, povećano kritičko razmišljanje  i prošireno saznanje o dešavanjima u drugim sredinama, kao i upoznavanje i uvezivanje različitih lokalnih zajednica  u BiH.