Ko smo mi

Ideja o stvaranju zajedničke platforme  web  portala pricesagranice.com, nastala je kao rezultat grupnog rada  četiri  medija iz BIH: radio „Osvit“ iz Zvornika,  Feral iz Кalesije, Trend radio  iz Velike Кladuše  i internet  portal „Micro mreža“ iz Gradiške .

 

Zajednički internet  portal je mjesto objavljivanja, promocije i razmjene lokalnih priča, prostor pružen običnim ljudima da ispričaju svoju priču.  U obliku tekstova, radio podcasta i video materijala biće predstavljeni aktuelni i pozitivni primjeri iz ovih gradova. Novi medij, web portal pricesagranice.com  neće biti ograničen na lokalno stanovništvo, već će biti dostupan široj javnosti i raznolikoj publici.

Kroz ovaj projekat, dijeljenjem zajednički proizvedenih sadržaja, mediji će doprinijeti povećanju kritičkog razmišljanja  i proširiti  saznanja o dešavanjima u drugim sredinama, jer posjeduju snažan potencijal da pozitivno utiču pogotovo na stanovništvo u lokalnim zajednicama.

Četiri grada , četiri zajednice smještene u dva entiteta sa specifičnim pitanjima, povezuje položaj na granici i udaljenosti od političkih i kulturnih centara. Mediji iz ta četiri grada : Radio Osvit iz Zvornika,  Feral iz Кalesije, Trend radio  iz Velike Кladuše i  Internet  portal „Micro mreža“ iz Gradiške , pokazaće  i da granica nije problem, već i prednost.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Misija :   Promocija i razmjena lokalnih tema značajnih za običnog čovjeka,  prostor pružen običnim ljudima da ispričaju svoju priču u trenutnim uslovima, koje će pozitivno uticati na stanovništvo u lokalnim zajednicama i doprinijeti  demokratskim promjenama u tim sredinama.

 

Vizija: Dijeljenjem zajednički proizvedenih sadržaja, povećano kritičko razmišljanje  i prošireno saznanje o dešavanjima u drugim sredinama, kao i upoznavanje i uvezivanje različitih lokalnih zajednica  u BiH.

RADIO OSVIT – ZVORNIK
Radio Osvit – Zvornik 91,7 MHz
wwww.radioosvit.com
email: radioosvit@gmail.com
Adresa : ulica Svetog Save Z15/a ; 75400 Zvornik
Telefoni: 056/230-222 065 / 522 – 955
Faks : 056/ 230-223

PORTAL MICROMREŽA – GRADIŠKA
www.micromreza.com
email: micromreza@gmail.com
Telefon: +387 63 933 787

RADIO TREND – VELIKA KLADUŠA
Trend radio – Velika Kladuša 91,6 MHz
www.trendradio.ba
email: trend@trendradio.ba
Adresa : ulica Fadila Šerića bb; 77 230 Velika Kladuša
Telefon: 037/ 831 408

RADIO FERAL – KALESIJA
Radio Feral – Kalesija 100,4 MHz i 92,7 Mhz
www.radio-feral.ba
email: feral.fh@bih.net.ba
Adresa : ulica Kalesijskih brigada b.b. Kalesija Centar; 75 260 Kalesija
Telefon: 035 610 070
Faks:  035 610 071