Međunarodni Festival dječijeg pozorišta ,,Zvono” održava se svake godine, već osam godina, u Zvorniku uz učešće pozorišta iz regiona. Uslov je jedino da su predstave namjenjene najmlađim u kojima oni i glume, pa je festival uvjek prilika za druženje mladih zaljubljenika u pozorište.   

Ovogodišnji festival okupio je mlade glumce iz Beograda, Trstenika, Šida, Prnjavora i Zvornika. Ukupni pobjednik je Studio “BiS” Beograd sa predstavom ,,Uspavana lepotica“ .

Festival govori u čast, najsrećnijeg dijela čovječanstva, djece! Na sceni su se smjenjivali glumci, a u sali publika. Djeca, koja su dolazila da aplauzima podrže glumce, odlazila su sa osmjehom na licu, prepuni lijepih utisaka, kako predstavom, glumom, tako i scenografijom, efektima i kostimima.

Dječije predstave su izveli  Trsteničko pozorište – dječija scena i dramski atelje KUD ,,Vuk Karadžić” Grabovac, dramska scena SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora, studio ,,BiS” iz Beograda, kulturno obrazovni centar Šid, amatersko pozorište “Branislav Nušić” i ,,Zvorničko dramsko pozorište” iz Zvornika.

Nagrada za najbolju mladu glumicu otišla je u ruke talentovanoj Valentini Slepčević iz Zvornika, za ulogu Nataše u predstavi ,,Neko je ukrao sunce”. Viktoru Nedeljkoviću  iz Trstenika, za ulogu razbojnika Balačka, dodjeljena je nagrada za najboljeg mladog glumca u predstavi ,,Kako je pobeđen strašni razbojnik Balačko”.

Domaćin festivala ,,Zvorničko dramsko pozorište” u 23 godine postojanja iznjedrio je veliki broj mladih glumaca koji su svoje puteve usmjerili upravo na ovu granu umjetnosti.  Učesnici su brojnih festivala i dobitnici nagrada kako za najbolju glumu tako i za režiju. Za istrajan rad nizale su se i nagrade u Prijedoru, Srpcu u Mrkonjić Gradu. Njihove predstave proglašavane su najboljim i izvođene su širom BIH i Srbije.